Motto


‘Insanity in individuals is something rare; but in groups, parties, nations, and epochs it is the rule.’ — Nietzsche

Cum apreciati starea de sanatate mintala a romanilor?

Care dintre urmatoarele afirmatii considerati ca are cea mai ridicata valoare de adevar?

joi, 28 februarie 2008

Era in care traim!

In oricare oras din lumea asta mare daca te uiti in jurul tau observi ca exista ceva care predomina peisajul citadin. Nu vorbesc despre ceva specific fiecarui oras, cum ar fi scuterele in Roma, dozele de bere in Praga, bicicletele in Beijing, ci despre ceva "universal" prezent. E vorba despre pungi! Peste tot unde privesti in jur vezi pungi: la groapa de gunoi a orasului, in mainile celor care trec pe langa tine sau pe jos. Chiar si cand nu le vezi sigur le auzi fosnind.

Am ajuns sa cred ca traim in "era pungilor", nu in cea a calculatoarelor sau oricum vreti sa ii spuneti. Argumentul fundamental fiind ca, orice lucru despre care s-ar putea spune ca e reprezentativ pentru era in care traim poate fi ambalat intr-o punga (n.a. in unele cazuri alternativ intr-o folie), de la calculatoare la nave spatiale, sau chiar sufletele noastre. Atunci cand faci un "cadou din suflet" il ambalezi frumos intr-o "punga de cadouri", iar cel a carui suflet il vei bucura va primi punga cu sufletul deschis si se va bucura fara macar sa stie ce e in punga aceea. Cultura vine tot la punga, cartile sunt frumos infoliate in plastic. Cursurile de la facultate le tinem frumos in folii, la fel ca si actele cele mai importante.

Si mortii pleaca tot in pungi, in caz de accident, de la locul accidentului, pungi mai mari sau mai mici in functie de gravitatea accidentului.

E foarte amuzant sa te gandesti ca am ajuns sa fim caracterizati de cel mai inutil lucru posibil! Orice punga sfarseste prin a fi aruncata... si cu toate astea pungile nu se sfarsesc niciodata...

P.S.: Si pungile sunt tinute tot in pungi!

Un comentariu:

Anonim spunea...

buna seara stimate bloger. Nu pot sa nu remarc frumusetea si intelepciunea transmisa de acest articol. lucruri pentru care va felicit si va doresc un "viitor" in blogosfera romaneasca. Dar in acelasi timp nu pot de asemenea sa nu remarc faptul ca ideea nu va aprtine in totalitate. sa nu uitam ca iarba nu stimuleaza 100% neuronii responsabili cu imaginatia, peroratia si fantezia absurdului. este nevaoie si de o fundatie solida din beton. si suma acestor termeni poate duce la ideea de creatie in sine. Cu consideratie maxima si in speranta ca adevarul va rumega verdele intelect, va salut si va urez "sho baftalau".