Motto


‘Insanity in individuals is something rare; but in groups, parties, nations, and epochs it is the rule.’ — Nietzsche

Cum apreciati starea de sanatate mintala a romanilor?

Care dintre urmatoarele afirmatii considerati ca are cea mai ridicata valoare de adevar?

vineri, 7 martie 2008

M-a pus pe ganduri

Planul national de evaluare a sanatatii populatiei demarat de Ministerul Sanatatii in luna iulie a anului trecut a adus la medic aproximativ 4 milioane de romani, dintre acestia 50% au primit veşti proaste. Cifrele facute publice dupa 6 luni de derulare a acestui proiect ar trebui sa ne puna pe ganduri...

Statisticile sunt îngrijorătoare - peste un milion şi jumătate de români au probleme de sănătate: 390.000 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu diabet; 200.000 cu cancer; 170.000 de oameni au o boală cardiovasculară; 150.000 au descoperit că au osteoporoză; 105.000 au aflat că au avut cel puţin un accident vascular cerebral; alţi 485.000 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu hepatită, boli renale sau anemii.

Pe majoritatea romanilor daca ii intrebi cum stau cu sanatatea iti raspund ca stau bine, ca nu au nici o problema! Probabil ca suferim de optimism, de prea mult optimism!

Si daca tot suferim de optimism si debordam de umor, nu o sa ratez ocazia de a face un pic haz de necaz! (n.a. vezi sondajul de mai sus "Starea de sanatate mintala a romanilor").

Un comentariu:

Anonim spunea...

oiule, problema cu sanatatea e mai grava decat pare, dar am sa rad si eu de ea

tot timpul se plange romanaul, se pare ca e bolnav fizic si nu doar mental sau social sau economic

andi